Wednesday, September 21, 2011

Αποτέλεσμα σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο

Σήμερα, Τετάρτη 21/9/2011, πραγματοποιήθηκε ΔΣ παρουσία πολλών -επί πτυχίω κυρίως- φοιτητών, για το θέμα της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου. Το ΔΣ κατέληξε σε απόφαση-πρόταση προς τον Πρόεδρο της Σχολής, για διεξαγωγή της εξεταστικής αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα, για 4 εβδομάδες (με μετακίνηση ολόκληρου του αρχικού προγράμματος) και μετάθεση της ορκωμοσίας μετά την εξεταστική και σε κάθε περίπτωση πριν την ορκωμοσία ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι προσήλθαμε στο γραφείο του Προέδρου και μετά από αρκετή ώρα διαλόγου έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
1ον) Η εξεταστική για τα έτη 1ο έως 6ο, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23/9 μέχρι την άλλη Παρασκευή 30/9 και μόνο για τα μαθήματα που υπήρχαν κανονικά στο πρόγραμμα. Χρονικά περιθώρια μεταφοράς της εξεταστικής (βάσει του ότι ο νόμος παραμένει ως έχει) δεν υπάρχουν, δεδομένου ότι εγκύκλιος του Υπουργείου απαγορεύει ρητά την ταυτόχρονη διεξαγωγή εξετάσεων και μαθημάτων και για να ολοκληρωθεί ένα εξάμηνο απαιτούνται 13 πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

2ον) Η εξεταστική για τους επί πτυχίω, μετά από επαφή του Προέδρου με το Υπουργείο -όπως είχε δεσμευθεί και στη συνάντηση της Δευτέρας ότι θα έπραττε- έχει αναγνωριστεί από εκείνους ως ιδιαίτερη περίπτωση. Αναμένουμε την απάντηση από τη νομική τους υπηρεσία και σε περίπτωση που είναι θετική, από Δευτέρα 26/9 θα δοθούν κανονικά τα μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα για τη 2η εβδομάδα της εξεταστικής και για 4 εβδομάδες ακόμη. Η ορκωμοσία θα μετατεθεί αντίστοιχα, ενώ μετά από επικοινωνία της Γραμματείας με το ΔΟΑΤΑΠ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία να αναγνωρίζονται μαζικά τα πτυχία των αποφοίτων των Ιατρικών Σχολών του εξωτερικού.
Σε περίπτωση, όμως, που η απάντηση από το Υπουργείο είναι αρνητική, τότε θα πραγματοποιηθούν -αναγκαστικά- μόνο τα μαθήματα της τελευταίας εβδομάδας.

3ον) Για την άσκηση των 6οετών φοιτητών -που θίξαμε στη συνάντηση της Δευτέρας και δηλώθηκε πρόθεση να τακτοποιηθούν όσοι φοιτητές απουσίαζαν- η πρόταση του Προέδρου προς τις έδρες είναι να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας (στο κενό ανάμεσα στα τριβδόμαδα μαθήματα) και οι υπόλοιπες απουσίες να συμπληρωθούν με εφημερίες ή εθελοντικές παρουσίες τα Σαββατοκύριακα. Μόλις υπάρξει οριστική απάντηση και διευθέτηση του θέματος από τις έδρες, θα γίνει σχετική ανακοίνωση και από τη Γραμματεία.

No comments:

Post a Comment