Tuesday, September 6, 2011

Αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης

Στη σημερινή Συνέλευση του ΣΦΙΑΠΘ (της Τρίτης 6/9/2011), υπερψηφίστηκε το Πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης. Η σχολή τελεί υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 13/9, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και νέα Γενική Συνέλευση.

Κατατέθηκαν 4 πλαίσια από τους εξής (κατά τη σειρά που κατατέθηκαν): ΠΑΣΠ, Επιτροπή Αγώνα, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φοιτητών Ιατρικής, Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης.


Το πλαίσιο το οποίο υπερψηφίστηκε προβλέπει τα ακόλουθα:
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ.
-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ.
-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΠΡΑΓΑΣ-ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΧΑΕ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΕ-ΔΝΤ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ
-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΒΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, πτυχίων, σχολών, ιδρυμάτων. Μόνος αρμόδιος για τις υποθέσεις μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις.
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ν.3863/2010 ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
-ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΕ ΙΕΚ/ΚΕΣ/ΚΕΚ.
-ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
-ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, 35ωρο, 5μερο, 7ωρο. Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ, ΙΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους)
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ. Μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται υπό αυτό το καθεστώς (π.χ. καθαρίστριες), επαναπρόσληψη προσωπικού για την κανονική λειτουργία της λέσχης, αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, πλλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
-ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
-ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, για όλους τους φοιτητές
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
-ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΕΡΙΟΔΩΝ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 13/9 (δεν πραγματοποιούνται οι κλινικές των εκτοετών φοιτητών)
-ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 13/9 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΕ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ
-ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, υπόλογης σε αυτήν για την υλοποίηση της απόφασης και για τον καθορισμό των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων του συλλόγου.
-ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/9 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ.
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση με τη δικιά μας ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ. Επιδιώκουμε και συντονισμό με τους αγωνιζόμενους μαθητές και τα εργατικά σωματεία και του αγωνιζόμενου λαού των πλατειών.
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

No comments:

Post a Comment