Thursday, September 22, 2011

Πρακτικά Συνεδρίασης του ΔΣ της 22ας/9/2011

- Πρόταση για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 23/9/2011
- Πρόταση για διεύρυνση θεματολογίας της Συνέλευσης της 23ης/9/2011
- Πρόταση για συνέλευση στις 27/9/2011


1) Κατάθεση πρότασης από την ΠΑΣΠ για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για την εξεταστική:

   "Προτείνεται να διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή 23/9 και ώρα 12, Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑΠΘ με θέμα τη διασφάλιση της εξεταστικής για όλους τους φοιτητές.
   Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Σχολής αναβολή των εξετάσεων για την Παρασκευή 23/9 και λήξη των μαθημάτων των 6οετών μέχρι εκείνη την ώρα."

*Κατόπιν υποδείξεως κάποιων φοιτητών, ανατρέξαμε στο καταστατικό και συμπληρώθηκε στα πρακτικά από το Γραμματέα:
"Διευκρινίζεται ότι Έκτακτη Γ.Σ. πρέπει να προκηρυχθεί 2 τουλάχιστον ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, οπότε και ανακοινούνται τα θέματα ημερησίας διατάξεως (καταστατικό ΣΦΙΑΠΘ).
Συνεπώς, όποιος στηρίζει την παραπάνω πρόταση, έχει λάβει γνώση για τη διάταξη του καταστατικού και λαμβάνει την ευθύνη παράκαμψής του με την έννοια του κατ' επείγοντος."

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Στηρίζει - Οικονόμου Μάνος
ΠΑΣΠ: Στηρίζει - Σχίζας Νίκος
ΠΚΣ: Λευκό - Λιούγκα Εύη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Πρωτοβουλία ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: Λευκό - Αθανασιάδου Μαρία
ΚΑΡΦΙ-ΕΑΑΚ: Στηρίζουμε τις συνελεύσεις με θέμα το νόμο πλαίσιο - Χαρατσής Χρήστος

Η πρόταση, επομένως, πέρασε κατά πλειοψηφία, κατατέθηκε στη Γραμματεία της Σχολής και τα αιτήματα που περιλαμβάνονταν έγιναν δεκτά από τον Πρόεδρο.



2) Κατάθεση πρότασης από τις Αγωνιστικές Κινήσεις:

"Ως Αγωνιστικές Κινήσεις προτείνουμε στη Συνέλευση που θα συγκληθεί την Παρασκευή 23/9 να μπορεί ο κάθε φοιτητής να θέσει όποιο ζήτημα θέλει προς συζήτηση.
Σύμφωνα μ' αυτό, θεωρούμε πως το ζήτημα των εξεταστικών συνδέεται άμεσα με το νέο νόμο-πλαίσιο και οφείλουμε να συζητήσουμε και γι' αυτό."

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Λευκό, Οικονόμου Μάνος
ΠΑΣΠ: Λευκό, Σχίζας Νίκος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Πρωτοβουλία ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ:      , Αθανασιάδου Μαρία
ΚΑΡΦΙ-ΕΑΑΚ: Στηρίζει, Χαρατσής Χρήστος

-Αιτιολόγηση από το μέλος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας:
"Βάσει καταστατικού οι Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένη θεματολογία. Παρ' όλα αυτά είναι αυτονόητο (βάσει δημοκρατικών αρχών) ότι ο κάθε φοιτητής μπορεί να θέσει στο σώμα ερώτημα για ένταξη επιπρόσθετου ζητήματος στην αρχική θεματολογία. Υπό την έννοια αυτή, δε χρειάζεται να επικυρωθεί από το ΔΣ το αντίστοιχο σκέλος της πρότασης που κατατέθηκε.
Όσον αφορά την αυριανή Συνέλευση, συγκαλείται εντός των πλαισίων της απόφασης που λήφθηκε στην τελευταία Γ.Σ -όπως απορρέει από τη θεματολογία που έχει οριστεί. Ως εκ τούτου, το ΔΣ δεν είναι αρμόδιο όργανο να ανατρέψει την απόφαση του Συλλόγου και να αποφασίσει κάτι ενάντια σ' αυτήν (παραπομπή στην απόφαση της Γ.Σ.). Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τη Γενική Συνέλευση."

Συνεπώς, το ΔΣ δεν έλαβε κάποια απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα. (Την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης στην οποία έγινε επίκληση μπορείτε να δείτε εδώ: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_20.html)



3) Πρόταση για ορισμό Γενικής Συνέλευσης μετά από συλλογή υπογραφών:

"Έχουν συλλεχθεί 114 υπογραφές με αίτημα να οριστεί Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑΠΘ την Τρίτη 27/9/2011 στις 14:00 στο αμφιθέατρο του Ανατομείου και με την εξής θεματολογία::
-Νόμος - πλαίσιο
-Συνέχεια κινητοποιήσεων."

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Στηρίζει, Οικονόμου Μάνος
ΠΑΣΠ: Στηρίζει, Σχίζας Νίκος
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Πρωτοβουλία ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: Δε στηρίζει, Αθανασιάδου Μαρία
ΚΑΡΦΙ-ΕΑΑΚ: Στηρίζει, Χαρατσής Χρήστος

-Αιτιολόγηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
Έχοντας γνώση ότι το καταστατικό ορίζει τη συλλογή περισσότερων υπογραφών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει για μία και μόνο φορά λόγω κατ' επείγοντος.

-Αιτιολόγηση από Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία:
Δεδομένης της ελλιπούς συλλογής υπογραφών (βάσει καταστατικού), συν του ότι η πρόταση είναι αντίθετη στην απόφαση της τελευταίας Συνέλευσης, δεν μπορώ να τη στηρίξω (Μαρία Αθανασιάδου, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ). Το ζήτημα να τεθεί στην αυριανή Συνέλευση και να αποφασίσει ο Σύλλογος.

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία και ενημερώθηκε και η Γραμματεία της Σχολής.

No comments:

Post a Comment