Tuesday, May 15, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΦΙΑΠΘ 2012 (Εκλογικός Κανονισμός & Υποψήφιοι Συνδυασμοί)

Αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκλογές του ΣΦΙΑΠΘ, για την ανάδειξη των εκπροσώπων του στα όργανα του Συλλόγου.

Ο εκλογικός κανονισμός όπως πέρασε κατά πλειοψηφία από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, ορίζει τα ακόλουθα:

1) Οι φοιτητικές εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. φοιτητικού συλλόγου, για αντιπροσώπους σε δευτεροβάθμιο όργανο ανά ίδρυμα και για Πανσπουδαστικό Συνέδριο που θα επανιδρύσει τριτοβάθμιο πανελλαδικό όργανο θα γίνουν την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.

2) Τα λευκά καταμετρούνται στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Η κατανομή των εδρών για τα Δ.Σ., τα όργανα του τμήματος, για αντιπροσώπους στα παραπάνω όργανα θα διαμορφώνονται αποκλειστικά με το κριτήριο της ένταξης των λευκών στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

3) Στο Σύλλογό μας θα ισχύσει η απλή αναλογική.

4) Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου. Ταυτόχρονα να καταβάλουν προαιρετικά την εισφορά τους στο σύλλογο (να δίνουν 1€).

5) Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του (1 από τα 4):
      α) Βιβλιάριο Σπουδών
      β) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, συν βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της σχολής.
      γ) Βεβαίωση σπουδών, συν αναγνώρισή του από 3 φοιτητικές παρατάξεις.
      δ) Φοιτητικό πάσο & αναγνώριση από 3 φοιτητικές παρατάξεις.

Η Γραμματεία της Σχολής καλείται να παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια των εκλογών.

6) Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας μέσα σε κάθε αμφιθέατρο βρίσκονται μέχρι 4 αντιπρόσωποι από κάθε συνδυασμό, οι οποίοι υποχρεούνται να μη φέρουν διακριτικά των παρατάξεών τους, ενώ δεν θα υπάρχουν ούτε αφίσες εντός των χώρων αυτών. Οι επάνω πόρτες των αμφιθεάτρων θα παραμείνουν κλειστές (οι φοιτητές για να ψηφίσουν θα προσέρχονται μόνο από τις κάτω εισόδους.)

7) Οι εκλογές πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται η μυστική ψηφοφορία όλων των ψηφισάντων (ειδικοί χώροι-παραβάν με μαύρες σακούλες).

8) Έγκαιρη παραλαβή των εκλογικών καταλόγων από το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ώστε να ελεγχθούν και να αντιστοιχηθούν με τα μητρώα των γραμματειών.

9) α) Λόγω έλλειψης πόρων του ΣΦΙΑΠΘ, οι φοιτητικές παρατάξεις θα πληρώσουν οι ίδιες τα ψηφοδέλτια τα οποία θα τυπωθούν -η καθεμία για τα δικά της ψηφοδέλτια- και κατόπιν της εκλογικής διαδικασίας θα γίνει έγγραφο από το ΔΣ του Συλλόγου μαζί με τα παραστατικά πληρωμών του τυπογραφείου στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, με σκοπό να πληρωθούν από την Πρυτανεία προς το ΣΦΙΑΠΘ.
    β) Την ευθύνη των εκλογών την έχει η εφορευτική επιτροπή και πιο συγκεκριμένα την ευθύνη για:
        - την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών
        - την έκδοση των αποτελεσμάτων.

10) Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας η εφορευτική επιτροπή:
    α) καταμετρά τα ψηφοδέλτια. Έγκυρα θεωρούνται όσα έχουν τα σύμβολα (+), (Χ), (Ö ), (×) ή υπογράμμιση (1 εκ των 5), είτε δεξιά είτε αριστερά από το όνομα του υποψηφίου, με στυλό χρώματος μπλε ή μαύρο. Άκυρα θεωρούνται όσα έχουν οποιοδήποτε άλλο διακριτικό σημάδι, στίγμα (όχι τυπογραφικό), φράση ή σκίσιμο.
    β) ετοιμάζει και υπογράφει το πρακτικό λήξης της ψηφοφορίας (δίνεται ένα αντίγραφο σε κάθε συνδυασμό).

11) Τα ονόματα των υποψηφίων κάθε παράταξης πρέπει να κατατεθούν στο απερχόμενο ΔΣ μία ημέρα πριν την έναρξη της διαδικασίας των εκλογών του συλλόγου.

12) Ώρα έναρξης των εκλογών: 8 π.μ. και ώρα λήξης: 7μ.μ.

13) Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζεται από 4 μέλη, ένα μέλος ορισμένο από κάθε φοιτητική παράταξη που συμμετείχε στο απερχόμενο ΔΣ. Εάν μια από τις παρατάξεις δεν επιθυμεί να έχει εκπρόσωπο στην εφορευτική επιτροπή, δίνεται το δικαίωμα στην αμέσως επόμενη παράταξη, ακόμα και αν είναι εκτός ΔΣ.
Η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει με πλειοψηφία 3/4. Κάθε μέλος θα ορίσει κι ένα αναπληρωματικό μέλος για να τον αντικαταστήσει αν παραστεί ανάγκη.


(ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (5): Στηρίζει
 ΠΑΣΠ (3): Στηρίζει
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Πρωτοβουλία ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: -
 ΠΚΣ: Σε αυτόν τον εκλογικό κανονισμό ορίζεται ότι μπορεί να ψηφίσει αποιοσδήποτε χωρίς την επίδειξη κάποιου επίσημου κρατικού εγγράφου. Αυτό αποτελεί από όλες τις άλλες παρατάξεις προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.
ΚΑΡΦΙ-ΕΑΑΚ: Δεν αναγνωρίζουμε τον εκλογικό κανονισμό.)






ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για τις εκλογές δήλωσαν (όπως ακριβώς και πέρυσι) οι εξής συνδυασμοί:
- ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία - Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση)
- ΠΑΣΠ (Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη)
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
- Π.Κ.Σ. (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας)
- Κ.ΑΡ.Φ.Ι. - Ι.Α.ΣΥ - Ε.Α.Α.Κ.: (Κίνηση ΑΡιστερών Φοιτητών Ιατρικής - Ιατρική Αριστερή ΣΥσπείρωση - Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση)
- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

No comments:

Post a Comment